Om saltterapi

Størstedelen af den eksisterende forskning om saltterapi er på russisk, da terapien har sin oprindelse i det tidligere Østeuropa. Kun en lille del af den russiske forskning er på engelsk, men forskningen bekræfter, at saltterapi har positiv indvirkning på f.eks. astma, KOL, bronkitis og bihulebetændelse.


Historien bag saltterapi

Saltterapi blev praktiseret helt tilbage i det antikke Grækenland. Grækerne kendte til de helbredende egenskaber ved salt fra saltminerne i Himalaya og i Østeuropa. Lægekunstens fader, Hipokrates, kendte til de gavnlige resultater ved inhalering af saltpartikler; nemlig den antiinflammatoriske virkning på åndedrætssystemet.

Selv med al den viden, tog det den vestlige medicin mere end et årtusinde at anerkende disse fordele. I en bog udgivet i 1843 af den polske læge Dr. F.Bochkowsky, beskrev han den overraskende sundhedstilstand hos fanger der arbejdede i saltminer. Selvom fangerne levede et usselt liv og blev behandlet nærmest umenneskeligt, levede de længe og havde et godt helbred.

Han mente, at de fleste luftvejssygdomme kunne behandles eller helbredes naturligt med Speleotherapy (det græske ord for “hule”) eller Halotherapy (det græske ord for “salt”). Efter sin forskning og praksis, voksede disse behandlinger i popularitet i hele Central- og Østeuropa.

Under 2. verdenskrig, søgte indbyggerne i byen Ennepetal i Tyskland ly i Kluvert saltgrotten og oplevede at astmatiske lidelser og lidelser i bronkierne forsvandt.